Zupa “Laksa” ar zivi un kokosriekstu pienu 0
Sastāvdaļas – 1 litrs vistas buljona, kokosriekstu piens, rīsu nūdeles, 800 g zivs baltās gaļas vai vistas filejas. Pastai: 1 tējk. sasmalcināta kumīna, 1 tējk. sasmalcināta koriandra, 1 ēd. k. kurkuma pulvera, 1 mazs sīpols, 2 daiviņas ķiploka, ½ ēd. k. ingvera pulvera, 1 citronzāle, 1 – 2 sarkanie čili, 1 ēd. k. zivju mērces (vai garneļu pastas), 1 tējk. cukura, 1 tējk. tamarinda pastas (nopērkama veikalā “Stockmann”), 50 g kinzas, 50 g svaiga bazilika.
Pagatavošana.
Sablenderē visas pastas sastāvdaļas, pievieno kokosriekstu pienu, samaisa. Uzmanīgi karsē 5 min. Pielej klāt vistas buljonu un 4 ēd. k. zivju mērces. Vāra 15 min. Pievieno 3 – 5 cm lielos gabaliņos sagrieztu zivs balto gaļu vai vistas fileju, vāra, līdz tā gatava. Pirms zupas celšanas galdā pievieno rīsu nūdeles. Tās gatavo, kā norādīts uz iepakojuma.