Foto-Anda Krauze

Zupa ar sarkanajām lēcām un kūpinātu cūkgaļas krūtiņu 0

Kā gatavot?

Kūpinātu cūkgaļas krūtiņu sagriež palielos gabalos. Seleriju, sīpolus un ķiplokus sagriež kubiņos. Katlā ielej aptuveni 20 ml olīveļļas un apbrūnina gaļu, sīpolus, ķiplokus un seleriju. Kad garšaugi kļūst caurspīdīgi, pievieno 1 ēdamkaroti karija pulvera, 3 tējkarotes malta kumina un 3 lauru lapas. Pielej atlikušo olīveļļu. Samaisa. Pielej vistas buljonu. Uzvāra, noregulē lēnu liesmu un turpina vārīt aptuveni 20 minūtes. Pievieno lēcas un pavāra vēl 20 minūtes. Ja nepieciešams, piemet sāli un maltus melnos piparus pēc garšas. Katlu noņem no uguns un ļauj 10 minūtes atpūsties.

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
Lasīt citas ziņas

Pasniedzot zupu, uzbārsta smalki sagrieztu svaigu koriandru un pievieno grieķu jogurtu (ja vēlas, to var aizstāt ar skābo krējumu).

Receptē norādītais daudzums 6 personām.

Gatavoja šefpavārs Normunds Šaiters mācību un atpūtas telpās “Viesistaba kazarmās”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.