Zupa ar liellopa gaļu un koriandru 1
Divām porcijām:
130 g liellopa gaļas
sāls
malti melnie pipari
0,125 tējkarotes sodas
260 ml vistas buljona
120 ml piena
1,5 ēdamkarotes kartupeļu cietes
2 olu baltumi
grauzdiņi
Mērcei no koriandra, čili un ķiploka:
100 g zaļo piparu
90 g svaiga koriandra
8 daiviņas ķiploka
60 ml olīveļļas
sāls
pustējkarote maltu ķimeņu
2 ēdamkarotes olīveļļas
Ar asu nazi sagriež liellopa gaļu gabaliņos. Vienmērīgi apziež ar sāli, pipariem un sodu. Atstāj marinēties uz 20 minūtēm.
Taisa zaļo mērci: blenderī sajauc svaigu koriandru, piparus, olīveļļu, ķiplokus, ķimenes.
Katlā uz vidējas uguns uzsilda 2 ēdamkarotes olīveļļas. Apcep liellopa gaļu līdz viegli brūnai krāsai, pievieno 240 ml zaļās mērces. Gatavo 2-3 minūtes, lai atvērtos aromāts. Pievieno buljonu un gatavo uz uguns 3-4 minūtes. Pa to laiku sakuļ olu baltumus līdz vieglai konsistencei. Atsevišķā traukā sajauc miltus ar cieti, lēnām lej zupā, visu laiku maisot. Gatavo vairākas minūtes. Visu laiku maisa, pievieno olu baltumus. Maisa vēl 30 sekundes, pēc tam noņem no uguns. Pieliek sāli, ja vajag.
Pasniedz ar grauzdiņiem.
Recepte no gotovimdoma.ru