Zupa ar frikadelēm un klimpām 0
Sastāvdaļas – 250 g maltas gaļas, 25 g miltu, pāris sausiņu, 3 olas, 3 litri buljona, glāze piena, 1 burkāns, 1/4 tējkarotes muskatrieksta, svaigi zaļumi, augu eļļa, sāls, garšvielas pēc vēlmēm.
Pagatavošana.
Maltajai gaļai pievieno sausiņus, 1 olu, garšvielas, svaigus, sasmalcinātus zaļumus, sāli un visu kārtīgi samīca.
No masas veido mazas bumbiņas, kuras apcep uz sakarsētas pannas. Var arī necept, bet uzreiz vārīt buljonā.
Veido klimpas. Divām olām atdala dzeltenumus no baltuma. Baltumus ar pienu sakuļ, pievieno miltus, sāli un vēl sakuļ.
Pievieno olu dzeltenumus, mazliet sasmalcinātu zaļumu un atkal visu sakuļ.
Ar divu karošu palīdzību veido klimpas, kuras liek karstajā buljonā un vāra, līdz gatavas.
Zupu pasniedz kopā ar frikadelēm, ja tās tika ceptas atsevišķi. Rotā ar zaļumiem.
Labu apetīti!