Foto. pexels.om/ Gustavo Fring

Ir pieejami pabalsti 45

Ja zobs sāp, bet cilvēks nevar paņemt kredītu tā labošanai, un pašam vairāki simti eiro nav pa kabatai, ir iespēja vērsties reliģiskajās organizācijās vai sociālajā dienestā, par to raksta lsm.lv.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Meļu un viltnieku reitings pēc zodiaka zīmes. Pēdējo vietu ieņem Strēlnieks, bet kurš ir pirmajā? 10
Ir vairāki iemesli, kāpēc Krievija nevēlējās, lai Rietumi to uzzina: okupanti, iespējams, piedzīvojuši līdz šim lielāko apkaunojumu 47
Saūda Arābijas prinči gatavojas dot sāpīgu triecienu Putinam. Vai Kremlim pietiks naudas, lai turpinātu karu? 156
Lasīt citas ziņas

Cilvēkam darbspējas vecumā šādu pakalpojumu neapmaksā, taču gada laikā ir iespējams vienu reizi saņemt līdz 100 eiro lielu pabalstu, ko var izlietot arī zobārstniecības pakalpojumu segšanai. Protezēšanas pakalpojumi netiek apmaksāti.

Nacionālajā veselības dienestā (NVD) skaidroja, ka atsevišķām iedzīvotāju grupām tiek nodrošināti noteikti valsts apmaksāti zobārstniecības pakalpojumi arī pēc pilngadības sasniegšanas. Tie ir pacienti ar nozīmīgiem kognitīvās un fiziskās funkcionēšanas traucējumiem, kā arī gadījumos, kad personai ir specifiski šķēršļi, kas ierobežo brīvu piekļuvi zobārstniecības pakalpojumiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Fakts, ka valstij nav naudas, lai palīdzētu cilvēkiem sakārtot mutes dobumu pēc 18 gadu vecuma, ir aktuāla problēma, lai arī tās risinājums tiek gaidīts jau gadiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.