Zivju zupa ar karoti degvīna 0
Autors: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
• laša, foreles, mencas vai citas treknākas zivs astes daļa ar mīkstumu un galva
• 2 palieli burkāni
• 5 kartupeļi
• 1 sīpols
• 1 ēdamkarote sviesta
• 1 ēdamkarote degvīna
• garšaugi (dilles, loki, pētersīļi)
• pipari
• sāls
Pagatavošana
Zivij notīra zvīņas, liek katlā, pārlej aukstu ūdeni un vāra. Tiklīdz buljons uzvārījies, noputo un pievieno garšaugus. Kad zivs gatava, nokāš buljonu un liek atkal vārīties, pievienojot sāli, piparus, burkānus un kartupeļus.
Kamēr zupa vārās, noloba zivs gaļu un sagriež nelielos gabaliņos. Kad dārzeņi mīksti, buljonam pievieno zivs gabaliņus, iemaisa sviestu un pielej degvīnu. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar smalki sakapātiem zaļumiem.