Zivju salāttorte ar krekeriem 0
Sastāvdaļas – 200–250 g sāļo krekeru, bundža konservētas zivs (pēc izvēles – tuncis vai kāda cita), lociņi, 4 vārītas olas, 150 g cieta siera, ķiploka daiviņa, majonēze.
Pagatavošana.
Lociņus smalki sagriež un iemarinē ūdenī ar sāli, cukuru un etiķi uz 15–20 minūtēm. Pēc tam marinādi nolej nost.
Zivij nolej šķidrumu, saspaida ar dakšiņu, pievieno iemarinētos lociņus un majonēzi.
Citā traukā sarīvē sieru uz vidējas rīves, tam klāt piespiež ķiploka daiviņu un visu samaisa ar majonēzi.
Divām vārītām olām atdala baltumus no dzeltenumiem, dzeltenumus vajadzēs rotāšanai, pārējās olas un baltumus sarīvē uz vidējas rīves, mazliet pievieno sāli un majonēzi. Visu samaisa.
Līdz ar to ir triju veidu pildījumi salāttortei – zivs, olu un siera.
Salāttorti kārto uz liela plakana šķīvja kārtām.
1.kārta – krekeri.
2.kārta – olu masa.
3.kārta – krekeri.
4.kārta – zivs pildījums.
5.kārta – krekeri.
6.kārta – siera pildījums.
7.kārta – krekeri.
Virsējos krekerus pārsmērē ar majonēzi un pārkaisa ar sarīvētiem olu dzeltenumiem.
Virsu rotā pēc vēlēšanās. Salāttortei ir jālauj pastāvēt minimums 2 stundas istabas temperatūrā un stundu ledusskapī. Bet vislabāk, ja salāttorte var stāvēt visu nakti ledusskapī.