Zivju salāti ar sieru. Recepte no mūzikas skolotāja Gata Burvja repertuāra 0
Sastāvdaļas
• 6 vārītas olas
• 1–2 sīpoli
• 200–250 g siera
• 2 kārbiņas skumbrijas savā sulā
• Spilvas Provansas majonēze
• lociņi
Pagatavošana.
Vārītās olas un sieru sarīvē, skumbriju savā sulā ar dakšiņu saspaida, lai nav lielos gabalos. Stikla traukā kārto zivju salātu sastāvdaļas. Vispirms liek sarīvētus olu baltumus, tad sarīvēto sieru, pārklāj ar majonēzi. Pēc tam seko smalki sagriezts sīpols, skumbrija savā sulā, uz tās – olu dzeltenumi. Nobeidz ar majonēzi.
Uz nakti noliek vēsā vietā, vislabāk – ledusskapī. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sīki sagrieztiem lociņiem. Ja nevēlas tik treknu, var gatavot skābā krējuma un majonēzes mērci.