Zivju dienā – sulīgas reņģītes marinādē. Smeķis, ko neaizmirst! 0
Ķēpa liela, pēc zivju cepšanas māja smaržo vēl vairākas dienas, bet tas nav šķērslis, jo tie, kam garšo ceptas marinētas reņģes, vienkārši nespēj pretoties šī ēdiena garšai.
Vajadzēs
• 1 kg svaigu reņģu
• milti
• eļļa
Marinādei
• 0,5 l ūdens
• 1 ēdamkarote cukura
• 1 ēdamkarote sāls
• 4 ēdamkarotes galda etiķa
• 2–3 sīpoli
• 2 lauru lapas
• 2–3 krustnagliņas
• 6–7 smaržīgie pipari
• 5 melnie pipari
Pagatavošana
Vispirms ūdenī aptuveni minūti pavāra ripās sagrieztus sīpolus, tad pievieno pārējās marinādes sastāvdaļas un uzkarsē.
Reņģes iztīra, nomazgā, apvārta miltos, uzkaisa sāli, cep eļļā uz pannas.
Karstas kārto bļodā, lej virsū karstu marinādi.