Mazsālīts zandarts ar kaņepju mērci 1

3 pavāru restorāns “Tam labam būs augt”. Rīga , Torņa iela 4. 12.11/2013 foto: Valdis Semjonovs/ Latvijas Avīze/
3 pavāru restorāns “Tam labam būs augt”. Rīga , Torņa iela 4. 12.11/2013 foto: Valdis Semjonovs/ Latvijas Avīze/

Zandarta fileja

dzeltenās galda bietes

svaigais siers

saulē kaltēti tomāti

olīveļļa

sāls

cukurs

Zandarta filejai izņem asakas, ja tās palikušas. Pārkaisa ar sāls un cukura maisījumu (proporcija 2:1), patur pusstundu. Sagriež plānās šķēlēs un kārto uz šķīvja. Virsū liek ripiņās sagrieztas, olīveļļā un garšvielās marinētas, dzeltenās galda bietes, uz pusēm pārgrieztus ķirštomātus un no svaigā siera un saulē kaltētiem tomātiem saveltas bumbiņas (ja vēlas, var pievienot arī svaigu baziliku).

Mazsālītu zandartu var pasniegt ar citām piedevām – svaiga gurķa šķēlītēm un piparmētru lapiņām, kam pārslacīta mērcīte, kura pagatavota no svaigi spiestas citronu sulas un olīveļļas.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.