Mazsālīts zandarts ar kaņepju mērci 1
Zandarta fileja
dzeltenās galda bietes
svaigais siers
saulē kaltēti tomāti
olīveļļa
sāls
cukurs
Zandarta filejai izņem asakas, ja tās palikušas. Pārkaisa ar sāls un cukura maisījumu (proporcija 2:1), patur pusstundu. Sagriež plānās šķēlēs un kārto uz šķīvja. Virsū liek ripiņās sagrieztas, olīveļļā un garšvielās marinētas, dzeltenās galda bietes, uz pusēm pārgrieztus ķirštomātus un no svaigā siera un saulē kaltētiem tomātiem saveltas bumbiņas (ja vēlas, var pievienot arī svaigu baziliku).
Mazsālītu zandartu var pasniegt ar citām piedevām – svaiga gurķa šķēlītēm un piparmētru lapiņām, kam pārslacīta mērcīte, kura pagatavota no svaigi spiestas citronu sulas un olīveļļas.