Zirņu sautējums ar dārzeņiem un skābu krējumu. FOTORECEPTE 0
Cienasts svētkos, kas lieliski garšo, ir veselīgs, sātīgs un spirdzina garu. Tādu piedāvā veģetārais restorāns Buddha, kas mājvietu radis pašā Rīgas centrā. Smeļoties ājurvēdas gudrībās un veģetārās virtuves veselīgajās bagātībās, šefpavārs Oļegs Serafimovs uzbur atšķirīgas Ziemassvētku mielasta nianses.
Pagatavošana
Turku zirņus nakti izmērcē, noskalo un vāra, kamēr gatavi.
Nomizo un sīkāk sagriež ingvera sakni. Sakapā ķiploku. Ziedkāpostu un brokoli sadala palielos gabalos un blanšē. Tomātus blanšē, nomizo un izņem serdīti, sagriež. Iztīra un sagriež čili pāksti.
Katliņā sakarsē gī sviestu, ieber sinepju sēklas un cep, kamēr sāk sprakšķēt. Pieber asafetīdu – tā aizstāj sīpola un ķiploka garšu, taču to lieto tikai pa
šķipsniņai. Turpat katliņā liek sagriezto ingveru, ķiploku, čili, tomātus, sāli un visu apcep. Tad pievieno novārītus turku zirņus. Pašās beigās iemaisa skābo krējumu un brīdi pasautē, lai garšas savelkas.
Sautējumu liek šķīvjos un dekorē ar papadami.