Zirņu putra ar desiņām 0

Sastāvdaļas
• 400 g kaltētu šķelto zirņu
• 200 g ziedkāposta
• 3–4 ēdamkarotes gī sviesta vai olīveļļas
• 200 g kvalitatīvas desas vai žāvētas gaļas
• ⅓ tējkarotes malta ingvera
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• ½–1 tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Dzeltenos zirņus nakti mērcē, noskalo, uzlej 800 ml auksta ūdens un vāra uz lēnas uguns, līdz tie vidēji mīksti un nav izšķīduši. Pievieno mazos gabaliņos sagrieztu ziedkāpostu un sāli, vāra, kamēr gatavs (ziedkāposts dod putrai sulīgumu un svaigu garšas akcentu, tā ir maigāka). Pannā uzkarsē olīveļļu vai kausēto gī sviestu, 30 sekundēs apcep garš­vielas, pievieno smalki sagrieztu desu vai žāvētu gaļu, apcep un uzlej putrai.

UZZIŅA

• Šķeltos dzeltenos zirņus vāra aptuveni stundu, veselos – pusotras stundas. Tvaicējot uz sietiņa, zirņi ir mīksti tikai pēc divām stundām. Pirms vārīšanas zirņi 10–12 stundu jāmērcē aukstā ūdenī.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Ja receptē norādīts vārītu dzelteno zirnīšu daudzums, tas nozīmē, ka jāiemērc uz pusi mazāks daudzums, jo uzbriedinot un vārot to svars pieaug divas reizes.

• Ar dzeltenajiem zirņiem sader fenheļa sēklas, ķimenes, kumīns, ingvers, kanēļa standziņas, čili, paprikas pulveris, kurkuma, koriandrs, sierāboliņš, kalindži jeb melnās ķimenes sēklas, muskatrieksts un melnie pipari.

• Kopā ar šķeltajiem zirņiem nav ieteicams ēst gaļu, jo tieši tas var būt iemesls, kāpēc sāk streikot vēders.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.