Foto – Bonappetit.lv

Zirņu pikas Etiopiešu gaumē 0

Pagatavošana

No zirņu piku masas taisa bumbiņas un atstāj uz pusstundu uz dēlīša apžūt.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Sīpolus, burkānus un ķiplokus notīrīt un sagriezt kubiņos. Katliņā izkausēt Zelta sviestu un apcept tajā dārzeņus. Pievienot tomātu pastu un pāris minūtes pasautēt. Pieliet 400ml ūdens vai buljona un vārīt 30 min līdz burkāni ir gatavi.

Katliņā uzkarsēt eļļu līdz 175 grādiem. Zirņu pikas uzmanīgi apcept līdz brūnai garoziņai un salikt uz papīra dvielīšiem, lai notek liekie tauki. Burkānu mērcei pievienot sāli, piparus un smalki sagrieztu čili piparu. Pārlikt tur zirņu pikas un atstāt uz pāris minūtēm, lai ievelkas.

Pasniedz ar smalcinātiem zaļumiem.

Recepti piedāvā

CITI ŠOBRĪD LASA

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.