Foto – Aija Geida

Zirņu–paprikas zupa ar garšvielām 0

Līdz ar aukstajiem ziemas vējiem gribas ēdienkartē ieviest kaut ko sātīgu un sildošu. Tieši garšvielas ir tās, kas aukstajā laikā ēdienam piešķir mazliet pikantuma, kas sasilda, bagātina aromātu un garšu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 350 g šķelto zirņu
• ⅔ paprikas
• 2 ēdamkarotes augu eļļas
• 15 g svaiga ingvera
• tējkarote cukura
• ½ tējkarotes sāls

Garšvielas maltā veidā pa ½ tējkarotei no katras
• kardamons
• ķimenes
• kurkuma
• koriandrs
• melnie pipari
• melnās sinepes

CITI ŠOBRĪD LASA

Šķeltos dzeltenos zirnīšus uz nakti liek mērcēties aukstā ūdenī. Nokāš. Papriku nomazgā, izņem sēklotni un sagriež kubiņos. Pannā uzkarsē augu eļļu un strauji tajā apcep garšvielas. Pievieno izmērcētos zirņus, papriku un, nepārtraukti maisot, cep 2– 3 minūtes. Pielej 1,2 litrus ūdens, pieber sāli un cukuru, uzliek pannai vāku un sutina 20–25 minūtes, līdz zirnīši mīksti. Pasniedz ar svaigi ceptu maizi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.