Foto: Marcin Jucha/Shutterstock

Zirņu mērce ar timiānu 0

Ne tauku, ne miltu, bet pasakaina smarža un garša. Salātu aizdaram var izmantot dažādas aukstas mērces, kas ēdiena garšu nevis nomāks, bet izcels.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 200 ml saldētu zaļo zirnīšu
• 400 ml vistas buljona
• 4 ēdamkarotes saldā krējuma
• 1 ēdamkarote sasmalcināta timiāna
• pipari
• sāls

Vistas buljonā izvāra zirņus. Pievieno garšaugus, krējumu, piparus, sāli un sablendē. Ja vēlas, var pielikt vēl kādu garšaugu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Zirņu mērce paspilgtinās jēra gaļas ēdienus un ceptus kartupeļus, kam bagātīgi pievienoti ķiploki.

PADOMI
• Svaigiem augiem garša un smarža parasti ir smalkāka nekā žāvētiem, tādēļ svaigus zaļumus var pievienot vairāk nekā kaltētus.

• Ēdamkarotei svaigu garšaugu atbilst aptuveni tējkarote žāvētu.

• Garšaugus, ko pievieno salātiem, sīki sasmalcina. Tos iemaisa mērcē reizē ar sāli un cukuru.

• Sasmalcinātos dārzeņus nekavējoties pārlej ar krējumu vai auksto mērci. Taukvielas un skābe daļēji pasargā salātus no vitamīnu zuduma, tie lēnāk sairst.

• Sāli un cukuru pievieno visiem salātiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.