Zirnīgi plācenīši bez olām 0
Pelēko zirņu miltus nejauši ieraudzīju zemnieku saimniecības “Kaņepītes” stendā Valmieras gadatirgū. Nopirku, jo zinu, ka jāēd vairāk pākšaugu, ka tajos ir daudz šķiedrvielu, kas palīdz normāli darboties zarnām. Un vēl pelēko zirņu miziņas satur antioksidantus, kas no organisma izvada kaitīgās vielas.
“Kaņepīšu” saimnieki pastāstīja, ka no šiem miltiem var izcept lieliskas pankūciņas, turklāt nav nepieciešams pievienot olu. Zirņu milti lieliski satur kopā mīklu. Izmēģināju tieši tā, kā ieteica. Miltus aplēju ar ūdeni un atstāju, lai uzbriest. Sīki sagriezu sīpolu un pāris ķiploka daivu, ko apcepu eļļā un pievienoju miltiem. Piebēru sāli, garšvielas un kārtīgi sajaucu. Ar garšvielām variēju – liku gan indiešu garam masala, gan spāņu chimichurri, gan Vidusjūras garšaugu maisījumu, gan mūsu pašu pētersīļus un pipariņus.
Cepu glītus plācenīšus, kamēr zeltaini. Karsti labi garšo ar krējumu, auksti – kā pikants našķis.
Šos miltus var iegādāties daudzos ekoveikalos, arī “Rimi” sadaļā “Klēts”.