Foto – Shutterstock

Zinātnieki vēlas atgūt selekcijas gaitā zaudēto rožu aromātu 1

Intensīvas selekcijas dēļ veikalos nopērkamās rozes ir zaudējušas smaržu, taču britu zinātnieki cer to atjaunot, vēsta laikraksts “Daily Telegraph”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Slaveni mīļākie, veģetatīvā distonija, sēras, ticība un alkohols: izcilās aktrises Rēzijas Kalniņas dzīves līkloči
Kokteilis
Kā noveco katras zodiaka zīmes pārstāvji? Dvīņi vienmēr paliek bērnišķīgi, bet Auns plāno nodzīvot līdz 120 gadiem
Kokteilis
“Vecāki, lūdzu, pārtrauciet bērniem teikt šīs 5 frāzes!” aicina psiholoģe 9
Lasīt citas ziņas

Lionas universitātes zinātnieki atklājuši enzīmu, kas atbildīgs par rožu aromātu, paverot cerības jaunām smaržīgām rožu šķirnēm.

Mūsdienu rožu selekcijā galvenā uzmanība tiek pievērsta griezto ziedu izturībai un vizuālajam izskatam, bet gadu gaitā rožu aromātam liela uzmanība nav pievērsta.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc ASV botāniķu novērojumiem, tikai aptuveni 50% rožu mūsdienās ir šiem ziediem raksturīgais aromāts.

Zinātnieku atklātais enzīms “RhNUDX1” veicina organiskās vielas geranoila produkciju rožu ziedlapiņās.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.