Embūtieši lepojas ar atšķirīgo iepakojumu – ogu kastītes ir ar daudziem ventilācijas caurumiņiem, tajās arī ievietots speciāls materiāls, kas uzsūc lieko mitrumu. Šīs īpašības paildzina ogu realizācijas laiku. 1
Zemenes saimniecībā sāka audzēt pirms nepilniem desmit gadiem. Kad vēl nebija tuneļu, laukā stādīja pirmos frigo (saldētos) zemeņu stādus, taču vasarā, kad jāvāc raža, lielā karstuma, krusas un lietus dēļ lielākā daļa ražas aizgāja postā. Lai mazinātu risku, audzētāji pievērsās gana dārgajām tuneļu tehnoloģijām. Zemeņu kopēji spriež, ka nav lielas atšķirības, vai izaudzētās bojātās ogas izmet vai arī iegulda līdzekļus un sagaida atdevi 20–30 gadu laikā.
Uzņēmēji neslēpj, ka daudz līdzekļu tiek veltīts eksperimentiem, izmantojot dažādas audzēšanas sistēmas. Izmēģinājumus plēves tuneļos, kur audzē zemenes, viņi veic, sadarbojoties ar Latvijas Valsts augļkopības institūta speciālistiem.
Zemenes uz augstajiem galdiem
Zemenes Embūtes siltumnīcās sāk ražot maijā, jūnija sākumā. Pircēji nereti jautā, kā atšķiras agro vietējo un importa zemeņu garša. Ārzemēs zemenes vāc vēl nenogatavojušās – tās ir izskatīgas, bet ūdeņainas, pliekanas. Smaržīgākas un saldākas kļūst, ja ir izteiktāka dienas un nakts temperatūras starpība, kā tas ir Latvijā.