Zināšanas neskādē! 0

Pie manis sabiedriskā kārtā bez jebkādas maksas vai atlīdzības grib skoloties pavāra māceklis, bet viņam esot nepieciešama apliecība, ka apgūtas higiēnas prasības. Tās katram pavāram jāatkārto ik pēc diviem gadiem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Vai tiešām māceklim, kurš no manis neatkāpjas ne soli un bez manas ziņas nedrīkst katlā pat sāli piebērt, nepieciešams nokārtot šīs higiēnas prasības? Sanitārā grāmatiņa taču viņam ir!
 Aina Krūmiņa Rīgā

 

 

Sanitārā grāmatiņa un zināšanas par higiēnu gan nav viens un tas pats. Pavāram jāprot novērtēt pārtikas produktu kvalitāti, veikt to pirmapstrādi, gatavot un noformēt ēdienus, jāatbild arī par sava darba kvalitāti un jāievēro higiēnas un darba aizsardzības noteikumus. Profesionālās darbības veikšanai nepieciešamo kompetenču uzskaitījuma pirmajā vietā allaž tiek minēta spēja izprast un ievērot ražošanas un personīgās higiēnas prasības. Tas attiecas gan uz pavāriem, gan uz viņu palīgiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pārtikas un veterinārā dienesta Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vecākā eksperte Ilga Zepa skaidro, ka Ministru kabineta noteikumu “Pārtikas apritē nodarbināto personu profesionālās kvalifikācijas prasības” 6. un 8. punkts nosaka: darbiniekam (izņemot ceturtā vai piektā profesionālās kvalifikācijas līmeņa darbinieku), uzsākot strādāt pārtikas uzņēmumā, kā arī atkārtoti – reizi divos gados, jānoklausās piecu stundu mācību kurss “Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā” (atbilstoši šo noteikumu 1. pielikumā noteiktajai programmai).

Tas nozīmē, ka arī pavāra palīgam tomēr šāds kurss ir jānoklausās. Higiēnas zināšanas un to atkārtošana pārtikas jomā strādājošajiem par ļaunu nenāk!

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.