Zināmi konkursa “Novada garša” uzvarētāji Pierīgā 0
Pierīga ietver 13 pašvaldības, kuru mazos ražotājus ikvienam bija iespēja iepazīt nedēļas nogalē notikušajos Siguldas pilsētas svētkos – Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) rīkotajā konkursa “Novada garšas” pasākumā “Nogaršo Latviju Pierīgā”.
Konkursa galvenais uzsvars Siguldā bija zaļumi. Pasākuma apmeklētāji atzina – pārsteidzis tas, cik daudzveidīgu produkciju šajā kategorijā piedāvā mazie ražotāji Rīgas pievārtē.
Neiztrūkstošs pasākumā ir konkurss “Tautas garša”, kurā apmeklētāji balso par sev tīkamāko produktu – četri pasākumā izceltā produkta saimnieki un pa vienam saimniekam no citām kategorijām, kuri saņēmuši visvairāk balsu, bez maksas varēs piedalīties “Novada Garšas” noslēguma pasākumā septembra beigās Rīgā, Hanzas peronā.
Konkursa “Tautas garša” uzvarētāji pa kategorijām:
Augu izcelsmes produkti
(tai skaitā, augļu un dārzeņu produkti, tējas, garšvielas), –
“Dabas Laboratorija”; z/s “Mērtas”; “Absolūts ēd”; “Ice Bliss”;
Piena produkti – Jānis Lapsa;
Gaļas un zivju produkti, medus – SIA “Berica”;
Miltu izstrādājumi
– Una Brakša;
Alkoholiskie dzērieni
– z/s “Pīlādži”;
Bezalkoholiskie dzērieni
– SIA “Royalcoffee”;
Ēdināšanas uzņēmums
(kafejnīca, restorāns) – “Lazanjas Republika”.
Šis bija otrais no kopumā pieciem LLKC rīkotajiem tematiskajiem pasākumiem, kuru mērķis – popularizēt vietējo produktu ražotāju, lai mudinātu pircēju iepazīt un aizvien vairāk izvēlēties dzīvesvietai tuvāk radītos pārtikas produktus.
Nākamie pasākumi plānoti:
29.06. Zivju pietura pie Nabas ezera – Makšķerēšanas festivāla ietvaros Padures pagastā, Kuldīgas novadā (Kurzeme);
06.07. Maizes pietura Ribbes dzirnavu 150 gadu svinību ietvaros Ceraukstē, Bauskas novadā (Zemgale);
20.07. Piena pietura Krāslavas pilsētas svētku ietvaros (Latgale);
27.09.- 28.09. Visu “Novadu Garšu” satikšanās Rīgā, Hanzas peronā.