Gardi ievārījumi 1
No iecukurotiem gabaliņiem izdodas daudz gardāks ievārījums nekā no svaigi sagrieztām cidonijām.
Visvienkāršākais veids – cidonijas, kas vismaz diennakti mērcētas cukurā, nokāš, pielej nedaudz sīrupa, pieber mazliet cukura un lēni vāra 10–15 minūtes. Cidonijas kļūs tumšākas, caurspīdīgas, izteikti cukurotas. Ja gribas pikantāku garšu, var vārīt ilgāk un iegūt karamelizētu cidoniju ievārījumu, kas ideāli piemērots saldējumam, kūku pildījumam.
Lai garša nebūtu tik intensīvi saldskāba, cidonijām var pievienot ķirbi (attiecībā 1 : 1), tad ievārījums iegūst medainu, maigāku garšu. Ja ievārījumu gatavo no svaigām cidonijām, sastāvdaļu attiecības ir citādas: kilograms cidoniju, trīs kilogrami ķirbja un kilograms cukura. Galaprodukts – biezenis ar medainu garšu.