Foto – Aija Geida

Gardi ievārījumi 1

No iecukurotiem gabaliņiem izdodas daudz gardāks ievārījums nekā no svaigi sagrieztām cidonijām.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Gribi dzīvot ilgi un laimīgi? 10 ieteicamākie dārzeņi un augļi, kas veicinās garu mūžu
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
Kokteilis
Svari – koķetu īsziņu sūtīšana bijušajiem, Mežāzis – karaokes dziedāšana dušā: Kāds ir katras zodiaka zīmes “tumšākais” noslēpums?
Lasīt citas ziņas

Visvienkāršākais veids – cidonijas, kas vismaz diennakti mērcētas cukurā, nokāš, pielej nedaudz sīrupa, pieber mazliet cukura un lēni vāra 10–15 minūtes. Cidonijas kļūs tumšākas, caurspīdīgas, izteikti cukurotas. Ja gribas pikantāku garšu, var vārīt ilgāk un iegūt karamelizētu cidoniju ievārījumu, kas ideāli piemērots saldējumam, kūku pildījumam.

Lai garša nebūtu tik intensīvi sald­skāba, cidonijām var pievienot ķirbi (attiecībā 1 : 1), tad ievārījums iegūst medainu, maigāku garšu. Ja ievārījumu gatavo no svaigām cidonijām, sastāvdaļu attiecības ir citādas: kilograms cidoniju, trīs kilogrami ķirbja un kilograms cukura. Galaprodukts – biezenis ar medainu garšu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.