Sīrupa uzglabāšana 1
Pēc cidoniju turēšanas cukurā veidojas saldskābs, dzidrs sīrups. Kā to uzglabāt? Ja ir ievērotas cukura un cidoniju attiecības, proti, 1 : 1, gan gabaliņus, gan pašu sīrupu burkās var glabāt ledusskapī. Ja pievienots mazāk cukura, sīrups noteikti jāuzkarsē līdz +85 °C temperatūrai, lai tas pēc 3–4 nedēļām nesāktu rūgt.
Cidoniju sīrupu pievieno tējai, atšķaidot ar ūdeni, gatavo limonādi. Tas labi papildina saldējuma kokteiļu un smūtiju garšas buķeti. Sīrups noder gaļas marinādēm, dažādiem saldajiem ēdieniem, jo garša ir saldskābena, ļoti spēcīga.
Jāpiebilst, ka cidoniju sīrupu var iegūt vēl vienā ātrā veidā. Veselas cidonijas nomazgā un izspiež sulas spiedē. Sulu uzkarsē, pievieno cukuru, uzvāra, nosmeļ putas, un sīrups gatavs. Taču tas nebūs tik aromātisks un dzidrs, krāsa būs tumšāka. Augļus maļot gaļas mašīnā, sīrupam labāk saglabāsies cidoniju patīkamais aromāts.