Foto – Aija Geida

Sīrupa uzglabāšana 1

Pēc cidoniju turēšanas cukurā veidojas saldskābs, dzidrs sīrups. Kā to uzglabāt? Ja ir ievērotas cukura un cidoniju attiecības, proti, 1 : 1, gan gabaliņus, gan pašu sīrupu burkās var glabāt ledusskapī. Ja pievienots mazāk cukura, sīrups noteikti jāuzkarsē līdz +85 °C temperatūrai, lai tas pēc 3–4 nedēļām nesāktu rūgt.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
Kokteilis
Svari – koķetu īsziņu sūtīšana bijušajiem, Mežāzis – karaokes dziedāšana dušā: Kāds ir katras zodiaka zīmes “tumšākais” noslēpums?
Veselam
Gribi dzīvot ilgi un laimīgi? 10 ieteicamākie dārzeņi un augļi, kas veicinās garu mūžu
Lasīt citas ziņas

Cidoniju sīrupu pievieno tējai, atšķaidot ar ūdeni, gatavo limonādi. Tas labi papildina saldējuma kokteiļu un smūtiju garšas buķeti. Sīrups noder gaļas marinādēm, dažādiem saldajiem ēdieniem, jo garša ir saldskābena, ļoti spēcīga.

Jāpiebilst, ka cidoniju sīrupu var iegūt vēl vienā ātrā veidā. Veselas cidonijas nomazgā un izspiež sulas spiedē. Sulu uzkarsē, pievieno cukuru, uzvāra, no­­smeļ putas, un sīrups gatavs. Taču tas nebūs tik aromātisks un dzidrs, krāsa būs tumšāka. Augļus maļot gaļas mašīnā, sīrupam labāk saglabāsies cidoniju patīkamais aromāts.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.