Ziemassvētku tirdziņu viltības, lai nebiedētu pircējus ar lielajām cenām 30
Ziemassvētki ir reizi gadā un cilvēks jau uz svētku tirdziņu neiet trīs reizes ēst, bet grib izbaudīt atmosfēru vienreiz vai divreiz un tad pamēģina to, kas ir tur piedāvājumā, šādu komentāru raidījumam “Dienas personība ar Veltu Puriņu” sniedza Ingūna Gulbe, Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja.
Cenas ir kāpušas visās trijās Baltijas valstīs, Berlīnē un citviet, bet grūti ir tās salīdzināt, jo mums, Latvijā, iepriekšējos gados Ziemassvētku tirdziņu nebija, skaidro Gulbe.
Pārtikas cenas ir kāpušas visā pasaulē, Eiropā par to cilvēki satraucas. Gulbe min piemēru, ka agrāk Berlīnē cūkas kāja tika tirgota porcijās ar skābiem kāpostiem, bet tagad cena tiek uzrādīta atsevišķi vienībām, lai nebiedētu cilvēkus – tirgotāji pielāgojas apstākļiem.
Pirktspēja lielajās, bagātajās valstīs tomēr ir lielāka, piemēram, Rīgā karstvīna cena ir zemāka nekā citviet Eiropā.