“Dobeles Dzirnavnieks” Publicitātes foto

Ziemassvētku rīsu putra ar kanēli un mandelēm 0

Viens no skaistākajiem brīvdienu brīžiem ir pamosties sniegbaltā ziemas rītā, uzvilkt vissiltākās čības un nesteidzīgi doties uz virtuvi gatavot sev un saviem mīļajiem brokastis. Kas vislabāk silda vēderu? Protams, putra. Taču šoreiz pagatavo to īpaši – sviestā un kanēlī apcep ābolus, krēmīgajiem rīsiem pievieno mandeles un vaniļu. Tā būs karaliskā ziemas putra!

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 160 grami “Dobeles dzirnavnieka” gargraudu rīsu
320 ml auksta ūdens rīsu vārīšanai
šķipsniņa sāls
1 ēdamk. cukura
300 ml piena (tauku saturs vismaz 2.5%)
1 tējk. vaniļas cukura
1 M izmēra ola
2 ēdamk. mandeļu skaidiņu
1 liels vai 2 mazāki āboli
1 ēdamk. sviesta
1 ēdamk. brūnā cukura
1 tējk. malta kanēļa

Pagatavošana.

1. Rīsus noskalo. Katlā ielej ūdeni, pievieno sāli un pieber rīsus. Nemaisot vāra 15 minūtes, kamēr rīsi gatavi. Atlikušo ūdeni nolej.
2. Rīsiem pievieno pusi piena, vaniļas cukuru un uz lēnas uguns, vienmērīgi maisot, turpina vārīt 3-5 minūtes. Pievieno sakultu olu, mandeļu skaidiņas un atlikušo pienu. Turpina maisīt, kamēr rīsi kļuvuši izteikti krēmīgi.
3. Ābolu iztīra un sagriež mazos gabaliņos vai sloksnītēs. Uz pannas izkausē sviestu, pievieno ābolu gabaliņus, cukuru un kanēli. Maisot turpina cep 2 minūtes, kamēr āboli kļuvuši mīksti.
4. Pasniedz bļodiņās, apakšā liekot rīsus, pa virsu ceptos ābolus. Dekorē ar mandeļu skaidiņām un maltu kanēli.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.