Ziemas prosas salāti. Ances Annas Šternbergas veselīgā recepte 0
Daudzums:
4 personām
Pagatavošana:
• Ķirbi sagriež gabaliņos, izklāj uz pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru.
• Pārlej ar olīveļļu, pārkaisa ar kumīnu un sāli.
• Liek cepeškrāsnī 200 ̊C temperatūrā uz 20 līdz 30 minūtēm, kamēr gabaliņi mīksti.
• Kad ķirbis gatavs, to noņem no pannas un ļauj atdzist.
• Cepeškrāsnī liek lazdu riekstus un cep apmēram 10 minūtes, līdz to miza pārplīsusi un to ir viegli norīvēt.
• Riekstu mizas norīvē dvielītī. Riekstus sakapā rupjos gabalos.
• Kārtīgi noskalo prosas graudus un liek nelielā katliņā kopā ar pusotrām līdz divām krūzēm ūdens, pagaida, līdz sāk vārīties, tad nogriež mazāku uguni un, ik pa laikam maisot, vāra vēl 10 līdz 15 minūtes, līdz ūdens izgarojis.
• Dresinga sastāvdaļas sablendē un pārlej nedaudz padzisušiem prosas graudiem. Kārtīgi samaisa. Pārceļ masu lielā bļodā, iemaisa pārējās sastāvdaļas – riekstus, avokado, vīnogas, kumīnu, zaļumus un ķirbi.
• Gatavos salātus kārto šķīvjos, pārkaisa ar lazdu riekstiem, pēc izvēles garnē ar zaļumiem un pasniedz atdzesētus vai viegli siltus.
Recepte no Ances Annas Šternbergas grāmatas “Topi vesels”