Piedeva pamatēdienam (2 porcijas) 4
• 10 vidēji topinambūri,
• 2 olas,
• 2 ēdamkarotes rīvmaizes,
• 3 ēdamkarotes piena,
• pēc vajadzības: sāls.
Topinambūrus notīra, sagriež plānās ripiņās, pārlej ar nelielu daudzumu verdoša sālsūdens un 2 – 3 minūtes vāra. Pēc tam nokāš.
Olas sakuļ ar pienu, tajā pamērcē novārītos topinambūrus un apviļā rīvmaizē. Ja ripiņas ir lielas, tās apviļā no abām pusēm un pannā cep kā pankūkas. Smalkākus cep visus vienlaikus, apmaisot, kamēr tie iegūst zeltainu nokrāsu.
Pankūkas ar putraimiem
• 600 g topinambūru,
• puse asā pipara pāksts,
• 100 g kviešu putraimu,
• 2 olas,
• 1 l ūdens,
• 1 tējkarote sāls,
• 1 ēdamkarote miltu,
• puse tējkarotes maltu melno piparu.
Topinambūrus nomazgā, notīra un sagriež ripiņās. Tikmēr uzvāra ūdeni, kam nedaudz pievieno sāli, un tajā apmēram 20 minūtes vāra ripiņas, kamēr mīkstas. Nokāš un nosusina.
Atsevišķi mīkstus izvāra kviešu putraimus. Atdzesē. Aso piparu smalki sagriež, pievieno putraimiem. Pieber sāli un piparus, samaisa. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumos iemaisa miltus un pievieno putraimu masai. Topinambūrus saspaida un arī iejauc masā. Tajā iecilā stingrās putās saputotus olu baltumus.
Sakarsētā pannā liek pa ēdamkarotei masas un veido pankūkas. Cep no abām pusēm līdz kraukšķīgai garoziņai.