Kā piešķirt cukuram maijrozīšu vai jasmīnu aromātu? Ēdamo ziedu saraksts 2
Kā piešķirt iecienītajām maizītēm burvīgu ziedu aromātu? Nav nemaz grūti pagatavot sev tīkamu aromatizēto cukuru!
Cukuru var aromatizēt, ne tikai ieliekot veselu vai samaltu vaniļas pāksti. To var bagātināt ar visiem smaržīgajiem ēdamajiem ziediem – ceriņiem, ābeļziediem, rožu un jo īpaši maijrozīšu ziedlapiņām, jasmīnziediem.
Pirmais variants – burkā ieliek pāris sauju nedaudz apvītinātu ziedu, uzber cukuru un divas diennaktis tur sausā, tumšā vietā. Otrais variants: augus vai ziedus izžāvē līdz +40 °C, lai tajos saglabājas ēteriskās eļļas, iejauc cukurā un notur 2–3 nedēļas. Tad cukuru izsijā caurdurī, atbrīvojot no augu daļām. Gatavojot pūdercukuru, ziedlapiņas var samalt kopā ar cukuru (pirms tam pārbauda, vai žāvējot procesā tās nav kļuvušas nedaudz rūgtenas).
Augļu smaržu cukuram var piešķirt, ieliekot apvītinātas apelsīna un citrona miziņas, var arī izmantot piparmētru zariņus un melisas lapas. Galvenais, kas jāatceras, – pievienojamie aromātiskie augļi, augi un lapas nedrīkst būt sulīgi, proti, apelsīnam tikai miziņas ārējā, sausākā daļa, lapas nedaudz apžāvētas, ziedi – tikai sausi un apvītināti, nevis rasas pielieti, lai cukurs kopā ar augu vai ziedu sulu neveidotu sīrupu. Aromātisko augu vai ziedu un cukura aptuvenā attiecība ir 1:4.