Foto – Matīss Markovskis

Ziedkāpostu uzkoda barbekjū mērcē ar aprikozēm un čili 0

Sastāvdaļas

Pagatavošanas laiks: 20 minūtes + 3 stundas (ja dehidrē ziedkāpostu)

Reklāma
Reklāma

• 2 vidējas ziedkāpostu galvas

• sezama sēklas pēc patikas

• saišķītis lociņu

Mērcei

Kokteilis
Līdz nedēļas beigām lielo džekpotu izvilks šīs četras Zodiaka zīmes
Kokteilis
Izceļas pamatīgs kašķis! Magones mājās ierodas “inspekcija”, kas pārbauda sanitārās prasības vannas istabā 61
Visticamākais scenārijs – uzbrukums Suvalku koridoram: brīdina, ka kaujas operācija pret NATO varētu sākties jau 2027. gadā
Lasīt citas ziņas

• 400 g svaigu vai 200 g žāvētu aprikožu

• 100 g tomātu pastas

• 80 g agaves vai kļavas sīrupa

• 2 ēdamkarotes rīsu etiķa (vai baltvīna etiķa)

• ēdamkarote Tamari sojas mērces

• ēdamkarote kūpinātas paprikas pulvera

• čili pipars

Pagatavošana

CITI ŠOBRĪD LASA

Ziedkāpostu sadala rozītēs. Lociņus sakapā. Ja mērcei izmanto žāvētas aprikozes, tās iepriekš aptuveni pusstundu izmērcē ūdenī.

Gatavo mērci. Blenderī liek aprikozes, tomātu pastu, sīrupu, etiķi, sojas mērci un paprikas pulveri, visu blendē. Mērcei jābūt ļoti biezai, garšai – saldi asai.

Ziedkāpostus iejauc gatavajā mērcē, ieber arī sezama sēkliņas un lociņus.

Ja mājās ir dehidrators, apviļātos ziedkāpostus aptuveni trīs stundas pažāvē 45 grādu temperatūrā. Ziedkāposts kļūs mīkstāks, bet mērce – vēl vijīgāka, gluži kā grilēšanai domātā marināde.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.