Ziedkāpostu uzkoda barbekjū mērcē ar aprikozēm un čili 0
Sastāvdaļas
Pagatavošanas laiks: 20 minūtes + 3 stundas (ja dehidrē ziedkāpostu)
• 2 vidējas ziedkāpostu galvas
• sezama sēklas pēc patikas
• saišķītis lociņu
Mērcei
• 400 g svaigu vai 200 g žāvētu aprikožu
• 100 g tomātu pastas
• 80 g agaves vai kļavas sīrupa
• 2 ēdamkarotes rīsu etiķa (vai baltvīna etiķa)
• ēdamkarote Tamari sojas mērces
• ēdamkarote kūpinātas paprikas pulvera
• čili pipars
Pagatavošana
Ziedkāpostu sadala rozītēs. Lociņus sakapā. Ja mērcei izmanto žāvētas aprikozes, tās iepriekš aptuveni pusstundu izmērcē ūdenī.
Gatavo mērci. Blenderī liek aprikozes, tomātu pastu, sīrupu, etiķi, sojas mērci un paprikas pulveri, visu blendē. Mērcei jābūt ļoti biezai, garšai – saldi asai.
Ziedkāpostus iejauc gatavajā mērcē, ieber arī sezama sēkliņas un lociņus.
Ja mājās ir dehidrators, apviļātos ziedkāpostus aptuveni trīs stundas pažāvē 45 grādu temperatūrā. Ziedkāposts kļūs mīkstāks, bet mērce – vēl vijīgāka, gluži kā grilēšanai domātā marināde.