Ziedkāpostu krēmzupa ar ceptām austersēnēm un trifeļu eļļu 0
Sastāvdaļas
(3 – 4 porcijām)
Ziedkāposts, kartupelis, 1/2 sīpola, 1 ķiploka daiviņa, timiāna lapiņas, saldais krējums, austersēnes, sviests, malti melnie pipari, sāls, trifeļu eļļa.
Kā gatavot
Ziedkāpostam noņem lapas, sadala daiviņās un kopā ar kātu liek katlā ūdenī. Kāts dos labu garšu.
Pievieno nomizotu, gabaliņos sagrieztu kartupeli, 1/2 sakapāta sīpola, notīrītu ķiploka daiviņu, svaigu timiānu.
Vāra, līdz dārzeņi mīksti, izņem ziedkāposta kātu. Virumu sablendē.
Pannā sviestā apcep sagrieztas austersēnes, pievienojot mazliet maltus melnos piparus, sāli.
Pirms pasniegšanas ziedkāpostu virumam pievieno nedaudz saldā krējuma. Lej šķīvī, vidiņā ieliekot ēdamkaroti ar ceptajām austersēnēm.
Iepilina nedaudz trifeļu eļļas.