Foto-LETA

“Zemnieku saeima” Ozolniekos rīkos semināru par govju ēdināšanu 0

Lai informētu par jaunākajām atziņām saistībā ar govju ēdināšanu, biedrība “Zemnieku saeima” nākamtrešdien, 27.februārī rīko semināru “Govju precīzā ēdināšana-izaicinājums nākotnes piena ražotājiem, ietekme uz vidi”.

Reklāma
Reklāma
7 iemesli, kāpēc jūs nespējat zaudēt svaru pat, ja pārtiekat tikai no vienas salāta lapas
RAKSTA REDAKTORS
“Ārsts atnāk ar kafiju, bez steigas…” Paciente dusmīga, kāpēc “Veselības centrs 4” atļaujas necienīt cilvēku laiku
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
Lasīt citas ziņas

Seminārs notiks Ozolnieku Tautas namā, Rīgas iela 23, Ozolnieki. Sākums plkst.10.

Biedrības lopkopības eksperts Raimonds Jakovickis akcentē, ka lauksaimniekiem nākotnē būs jāsaskaras ar vairākiem izaicinājumiem kā precīzās tehnoloģijas, SEG emisiju samazināšana, videi draudzīga saimniekošana. 

CITI ŠOBRĪD LASA

“Seminārā runāsim par slaucamo govju precīzo ēdināšanu, tās ekonomiskajiem ieguvumiem, ietekmi uz vidi. Tie ir visi tie jautājumi, ar ko piena ražotājiem būs jāsaskaras jau tuvākajā nākotnē, tādēļ aicinām izmantot iespēju, apmeklēt semināru un iegūt jaunas zināšanas,” norāda Jakovickis.

Savukārt Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centra Lopkopības kompetenču centra vadītāja Anita Siliņa norāda, ka slaucamo govju ēdināšanas organizēšanai ir liela nozīme, lai iegūtu augstu ganāmpulka apsaimniekošanas efektivitāti. Galvenokārt tā ir rupjās lopbarības kvalitātes uzlabošana, barības devas sabalansēšana, tās nemainīgums ikdienā, kā arī barības regulāra nodrošināšana uz barības galda. Ja barības deva ir sabalansēta un nemainīga (īpaši ģimenes saimniecību grupā to nodrošināt nav vienkārši, bet ir iespējami), var panākt augstu barības uzņemšanu, līdz ar to nodrošinot labu spurekļa un dzīvnieka veselību, jo tikai vesels dzīvnieks var nodrošināt ienākumus saimniecībai.

Semināra pirmajā daļā klātesošie varēs iepazīties ar ārzemju pieredzi govju precīzā ēdināšanā. “Baltic Agro” grupas pārstāvis stāstīs par precīzās ēdināšanas pamatprincipiem un minerālvielu nodrošinājuma precīzu izpildi piensaimniecībā. Savukārt “Organe” institūta pārstāvis no Dānijas informēs par precīzo slaucamo govju ēdināšanu un Pitstop+ mikroelementu dozētāju. Dienas pirmo daļu noslēgs Lauksaimniecības datu centra pārstāvis ar prezentāciju “Informācijas pārnešana no ganāmpulka uz LDC datu bāzi izmantojot elektroniskās krotālijas”.

Semināra otrajā daļā vērtīgu informāciju sniegs Latvijas eksperti. Par precīzās ēdināšanas ekonomisko ietekmi stāstīs LLKC Lopkopības kompetenču centra vadītāja Anita Siliņa, par barības izmantojamību un ietekmi uz vidi informēs LLKC Lopkopības nodaļas vadītāja Silvija Dreijere. Semināru noslēgs Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultātes pētnieks Jānis Brizga, informējot par piensaimniecības ietekmi uz vidi.

Pieteikšanās līdz 25.februārim pa tālruni 67027044 vai e-pastā: [email protected]

Reklāma
Reklāma

“Zemnieku saeima” apvieno 900 mazas un lielas saimniecības no visas Latvijas. Biedri kopā apsaimnieko  vairāk kā 500 tūkst. ha lauksaimniecībā izmantojamās zemes (augkopība 54%, piena lopkopība 38%, citas nozares 8%) un savās saimniecībās nodrošina darbu vairāk kā 4000 darbiniekiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.