Zemnieku brokastis vācu gaumē 0
Sastāvdaļas
divi līdz trīs vidēji kartupeļi, vārīti, bet ne līdz galam
2 bekona šķēles (var pievienot arī smalcinātas sēnes bekona vietā)
neliela zaļā paprika
neliels sīpols, smalki sagriezts
divas olas
sāls un pipars pēc garšas
ēdamkarote piena
ēdamkarote rīvēta čedara (vai cita cietā) siera
Pagatavošana.
Kastrolītī vai dziļā pannā uz mazas uguns apcep gaļu (sēnēm vajadzēs sviestu vai eļļu), pārliek uz šķīvja, kas pārklāts ar virtuves dvielīti, lai atbrīvotos no taukiem; kastrolītī ieber sagrieztus kartupeļus, zaļo piparu, sīpolu, sāli un piparus, cep uz vidējas uguns, kamēr kartupeļi kļūst zeltaini.
Iemaisa viegli sakultas olas un pienu, cep un maisa, kamēr olas gandrīz gatavas – apmēram 2 minūtes.
Samazina uguni līdz mazai, atkal pievieno bekonu un sieru, viegli maisot, kamēr olas pilnīgi gatavas.
Pasniedz nekavējoties, bet, ja ēdamais paliek pāri, nākamajā dienā garšos, ietīts tortiļjā un vēlreiz apcepts.