Garšas ap Jelgavu 0
Izrādās, ne tikai Saldus, bet arī Jelgava ir salda pilsēta, jo te Rūpniecības ielā 1a ierīkota Karameļu darbnīca, kas piedāvā karameļu gatavošanas šovu un saldumu degustācijas. Apmeklētāji var piedalīties karameļu tapšanas procesā un izveidot savu īpašo karameli uz kociņa.
Arī ap Jelgavu netrūkst gardumu, kurus audzē un ražo vietējie lauksaimnieki. Par plašajām iespējām var uzzināt, apmeklējot Pārtikas amatnieku sētu Pasta ielā 4, kur pie Zemgales mājražotājiem iespējams nogaršot pašu meistaru izlolotus produktus. Dalbē (Ozolnieku nov.) saimniece Antra izzinājusi dažādas receptes, kā no ķiplokiem pagatavot interesantus produktus, piemēram, ķiploku tēju, pulveri, marinētus ķiploku ziedus un pat gardas ķiploku karameles. Viesojoties Sesavas pagasta “Blūdžos”, var nobaudīt pēc oriģinālām receptēm gatavotus mājas sierus, ko papildina saimnieces marinētie dārzeņi.
Kazas piena produkti atrodami fermā “Līcīši” (Cenu pag.), bet garšīga maize Svētes pagasta “Vecūdros”. Tā cepta ar malku kurinātā krāsnī, ievērojot senās maizes cepšanas tradīcijas. Ekskursijas un individuālā maizes cepšana notiek ceturtdienās pēc iepriekšēja pieteikuma (tālr. 20001818). Piparmētru namiņā (Vilces pag.) saimniece Lolita piedāvā dabiskus piparmētru produktus – dažādu mētru tējas, sīrupus, pulveri un pat ziepes, savukārt Blankenfeldes muižā – dabiskas sulas un sīrupus no plūškoka un citām ogām, kā arī konservējumus no muižas dārzos augušiem dārzeņiem.
Ja nu pietiek laika pabraukt vēl tālāk, var pieteikties SIA “Iecavnieks & Co” ražotās eļļas degustācijai (tālr. 63960208). Piedāvājumā nerafinētas, auksti spiestas rapšu, linsēklu un kaņepju eļļas, tostarp ar dabiskiem ķiploka un citrona–koriandra aromātiem, kā arī produktus no linu un kaņepju sēklām, no kuriem populārākais ir “Kaņepju aizdars”.