Ēdieni restorānā “Andalūzijas Suns”, Elizabetes iela 83.     14.08./2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/
Ēdieni restorānā “Andalūzijas Suns”, Elizabetes iela 83. 14.08./2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/
Foto- Valdis Semjonovs

Zemesriekstu un pistāciju parfē ar karamelizētām plūmēm 0

KĀ GATAVOT?

Saldo krējumu puto ar cukuru, pa vienam piesitot klāt olu dzeltenumus. Uz dēlīša ar nazi sasmalcina halvu un pistācijas, pieber putukrējumam. Beigās masai pielej mazliet konjaka. Lej veidnītēs un sasaldē. Saldēšana var aizņemt visu dienu, bet, ja mājās ir saldējuma mašīna, tam būs nepieciešams ne vairāk kā 4 līdz 5 stundas. Plūmes pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus. Kārto uz cepešpannas, pārlej ar svaigi spiestu apelsīnu sulu, pievieno brūno cukuru un vaniļas graudiņus no pāksts. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 15 līdz 20 min. Atdzesētas plūmes liek uz šķīvja, līdzās glīti kārto parfē. Plūmes pārlej ar mērcīti, kas radusies, tās cepot. Pārkaisa ar pūdercukuru. Rotā ar piparmētrām.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.