Zemeņu vareņiki 1
Sastāvdaļas:
3 glāzes miltu
1 ola
1 tējkarote sāls
2/3 glāzes ūdens
600 g zemeņu
3 ēdamkarotes cukura
1 ēdamkarote cietes
Nomazgā ogas, noņem lapiņas. Pārkaisa ar cukuru un cieti, liek uz 25-30 minūtēm aukstumā.
Miltus samaisa ar sāli, ielej ledaini aukstu ūdeni un samaisa. Noliek mīklu uz 30-40 minūtēm nostāvēties. Ar miltiem apkaisītā virsmā klāj mīklu un ar glāzi veido apaļas formiņas.
Vidū liek zemenes, maliņas salipina. Kad visi vareņiki salipināti, liek tos vārošā ūdenī un ņem ārā piecas minūtes pēc uzpeldēšanas.
Pasniedz ar krējumu saldkrējuma sviestu.
Recepte no ivona.bigmir.net