Foto-Aija Geida

Zemeņu un siera kūka ar Oreo cepumiem 0

Sastāvdaļas pamatnei
• 100 g Oreo cepumu
• 50 g sviesta

Reklāma
Reklāma
Kā mans mēģinājums atteikties no cukura pārvērtās par ceļojumu uz elli 19
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
Nosaukti trīs cilvēka dzīvībai visbīstamākie pārtikas produkti 11
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas vidusdaļai
• 125 ml sabendētu zemeņu
• 200 g Filadelfijas vai līdzīga siera
• 120 g pūdercukura
• 250 ml saldā krējuma

Glazūrai
• 175 g šokolādes čipsu
• 80 ml saldā krējuma
• 12 zemenes rotāšanai

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Atkarībā no pieejamās veidnes var gatavot vienu lielu kūku (18–20 cm diametrā), trīs minitortes vai sešas kūciņas lielo mafinu formās. Oreo cepumus bez pildījuma samaļ smalkās drumstalās, pēc tam ieber bļodā, pievieno mīkstu sviestu un izmīca. Cepamo veidni ieziež ar sviestu un ieklāj cepumu kārtu. Ieliek uz 10 minūtēm ledusskapī sastingt.

Sablendētas zemenes ielej nelielā pannā un uz vidējas uguns karsē 5–7 minūtes, līdz masa sabiezējusi un apjomā samazinājusies uz pusi. Atdzesē, lai veidojas biezenis.

Bļodā sakuļ Filadelfijas sieru, līdz tas kļuvis mīksts. Pievieno zemeņu biezeni, pūdercukuru un aukstu saldo krējumu. Kuļ, līdz masa kļuvusi stingra. Tad to liek vienā veidnē vai sadala pa trim vai sešām. Ļauj, lai vēsumā pāris stundu sastingst.

Glazūrai saldo krējumu mazā katliņā uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, uzlej šokolādes čipsiem un trīs minūtes neaiztiek. Pēc tam maisa, līdz izveidojas vijīga, plūstoša masa. Siera kūku rotā ar zemenēm un pārlej ar šokolādi. Noliek vēsumā, lai šokolāde sacietē.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.