Zemeņu torte. Zemnieku saimniecības “Papardes” recepte 1
125 g sviesta, 150 g cukura, 4 olu dzeltenumi, 250 g kviešu miltu, naža gals briežraga sāls.
Pildījumam: 500 g zemeņu, 150 g cukura, 4 olu baltumi, 1 tējkarote želatīna.
Sviestu ar cukuru puto, līdz cukurs izkusis, pievieno ūdenī izšķīdinātu briežraga sāli, izsijātus kviešu miltus un samaisa. Mīklu sadala trīs daļās, katru daļu cep atsevišķi.
Zemenes izberž caur sietiņu, ieber cukuru un samaisa, pieliek aukstā ūdenī uzbriedinātu želatīnu. Kad zemeņu masa sāk sabiezēt, iecilā saputotu olas baltumu.
Izceptās mīklas plāksnes atdzesē un starp tām pilda pildījumu. Grezno ar svaigām zemenēm.