Zemeņu torte “Aļaska” 1
Kā gatavot
Pildījumam pāris zemenes atlieciet rotāšanai, bet pārējās sablenderējiet. Samaisiet ar pūdercukuru un citrona sulu. Pārlieciet traukā un trīs stundas turiet saldētavā, bet pēc tam atkal sablenderējiet. Un atkal atlieciet saldētavā.
Samaisiet traukā olas, cukuru un vaniļas cukuru. Lieciet maisījumu ūdens peldē un uzsildiet to, aptuveni divas minūtes. Noņemiet no uguns un blenderējiet vidējā ātrumā aptuveni 7 minūtes. Pievienojiet trīs piegājienos izsijātus miltus, katru reizi masu rūpīgi samaisot.
Sasildiet sviestu līdz istabas temperatūrai, pievienojiet mīklai un ātri samaisiet. Lejiet mīklu iesmērētā cepamajā formā un cepiet cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni pusstundu. Tad atdzesējiet.
Traukā, kas ir puslodes formā, ieklājiet pārtikas plēvi tā, lai maliņas būtu vismaz 10 cm augstas. Izvēlētā forma tad arī būs tortes forma. Ieklājiet apakšā sagatavoto pildījumu. Pa virsu liekiet izcepto mīklas kārtu. Nedaudz uzspiediet uz to, lai kārtas saspiestos. Virskārtu pārklājiet ar pārtikas plēvi un nolieciet saldēties vismaz uz četrām stundām.
Sakuliet mikserī olu baltumus stingrās putās, pakāpeniski pievienojot vienu ēdamkaroti cukura. Turpinot blenderēt, pievienojiet vaniļas cukuru. Izņemiet torti no saldētavas. Noņemiet virsējo pārtikas plēvi un nokājiet tortes virsmu un uz sagatavota šķīvja un uzlieciet uz tā torti otrādi. Noņemiet pārtikas plēvi.
Ar konditorejas maisiņa palīdzību uzlieciet uz tortes sakultos olu baltumus. Nolieciet saldētavā uz 30 minūtēm. Pēc tam 5-7 minūtes cepiet 250 grādos. Kūkas virsmai jākļūst gaiši brūnai. Pasniedziet uzreiz.
Avots: gastronom.ru