Publicitātes foto

Zemeņu sambuks. Smalks, bet ātri pagatavojams kārums 0

Sieviešu diena jeb 8. marts ir neiedomājami svētki bez pavasarīgi krāšņiem ziediem, taču tieši tāpat dāmas priecāsies un īpaši novērtēs, ja vīrietis pats pagatavos gardu maltīti. Tāpēc Rimi veselīgas ēšanas kustības “Aikāgaršo” šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā trīs gardas un viegli pagatavojamas receptes, ar kurām pārsteigt savu mīļoto vai darba kolēģes Sieviešu dienā.

Reklāma
Reklāma
Veselam
11 olbaltumvielām bagāti produkti, ko pievienot diētai, lai zaudēt svaru
FOTO. Pie Miķeļbākas izskalots nezināms “jūras iemītnieks”: “Vai ir kāds, kurš zina, kas šis ir?”
Trampa un Putina telefonsaruna beigusies, par to izskan tikai viens kodolīgs komentārs 56
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana laiks: 10 min
Porcija: 2 līdz 4 cilvēkiem

Nepieciešams

Zemenes – 250 g
Olas (baltumi) – 3 gab.
Brūnais cukurs – 4 ēdamk.

Pagatavošana

CITI ŠOBRĪD LASA

Saspied vai samal zemenes ar cukuru
1/5 daļu no iegūtās zemeņu masas liec atsevišķā krūzē – tā būs zemeņu mērce
Atlikušai zemeņu masai pievieno olu baltumus, ar mikseri puto līdz izveidojas krēmīga, gaisīga masa
Liec sakulto masu krūzītēs, pārlej ar zemeņu mērci un pasniedz. Atsevišķi sambuku vari pasniegt arī ar aukstu pienu

Aikāgaršo padoms!
Ja laiks atļauj, olu dzeltenumus sakul ar 2 ēdamk., cukura, pievieno vaniļas cukuru, pārlej ar 300 ml karsta piena. Nedaudz iebiezini karsējot un atdzesē. Iznākumā iegūsi gardu vaniļas mērci, kas lieliski saderēs ar zemeņu desertu!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.