Zemeņu sambuks. Smalks, bet ātri pagatavojams kārums 0
Sieviešu diena jeb 8. marts ir neiedomājami svētki bez pavasarīgi krāšņiem ziediem, taču tieši tāpat dāmas priecāsies un īpaši novērtēs, ja vīrietis pats pagatavos gardu maltīti. Tāpēc Rimi veselīgas ēšanas kustības “Aikāgaršo” šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā trīs gardas un viegli pagatavojamas receptes, ar kurām pārsteigt savu mīļoto vai darba kolēģes Sieviešu dienā.
Pagatavošana laiks: 10 min
Porcija: 2 līdz 4 cilvēkiem
Nepieciešams
Zemenes – 250 g
Olas (baltumi) – 3 gab.
Brūnais cukurs – 4 ēdamk.
Pagatavošana
Saspied vai samal zemenes ar cukuru
1/5 daļu no iegūtās zemeņu masas liec atsevišķā krūzē – tā būs zemeņu mērce
Atlikušai zemeņu masai pievieno olu baltumus, ar mikseri puto līdz izveidojas krēmīga, gaisīga masa
Liec sakulto masu krūzītēs, pārlej ar zemeņu mērci un pasniedz. Atsevišķi sambuku vari pasniegt arī ar aukstu pienu
Aikāgaršo padoms!
Ja laiks atļauj, olu dzeltenumus sakul ar 2 ēdamk., cukura, pievieno vaniļas cukuru, pārlej ar 300 ml karsta piena. Nedaudz iebiezini karsējot un atdzesē. Iznākumā iegūsi gardu vaniļas mērci, kas lieliski saderēs ar zemeņu desertu!