Foto – Aija Geida

Zemeņu saldējums, želeja, krēms. Vasarīgu kārumu receptes 0

Saldējums


250 g svaigu zemeņu

100 g smērējamā šokolādes krēma (piem., Nutella)

Reklāma
Reklāma

150 g brūnā cukura

225 g maskarpones siera

150 ml piena (3,5%)

2 ēdamkarotes citrona sulas

Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

Zemenes sablenderē ar cukuru un citrona sulu. Maskarpones sieru saputo ar pienu. Zemeņu masu iecilā siera masā un pievieno šokolādi. Visu maigi samaisa, lai masas pilnībā nesajauktos. Var pievienot sauju kaltētu zemeņu gabaliņu. Ieliek uz trim stundām saldētavā sasalt un pasniedz ar zemeņu mērci.

VARIANTI

No zemenēm var ātri un viegli pagatavot dažādus krēmus, par pamatu ņemot ar cukuru sablenderētas zemenes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sablenderētās zemenes samaisa ar stingrās putās saputotiem olu baltumiem, tos uzmanīgi iecilā zemeņu masā un pasniedz ar vaniļas mērci.

Zemeņu masu sajauc ar uzbriedinātu un izšķīdinātu želatīnu un saputotu saldo krējumu, pēc tam noliek vēsumā. Iznāk aromātisks, gards un barojošs zemeņu krēms, ko pasniedz kopā ar zemeņu mērci.

Zemeņu masu sajauc kopā ar grieķu jogurtu un uzbriedinātu, izšķīdinātu želatīnu – ideāls saldais slaidās līnijas ievērotājām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.