Foto-Aija Geida

Zemeņu rullīši – aromātisks un gards našķis tikai no zemenēm un cukura 0

Sastāvdaļas 10 gabaliem
• 1 kg svaigu zemeņu
• 50 g cukura

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
3 visbīstamākās zodiaka zīmju pārstāves, kas bez sirdsapziņas pārmetumiem var atņemt citas vīrieti
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sausas zemenes sablendē ar cukuru. Liek uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Aptuveni 2,5–3 stundas žāvē cepeškrāsnī +120 °C. Svarīgi, lai masa izžūtu, bet nekļūtu brūna. Var žāvēt arī elektriskajā kaltēšanas kastē +55 °C, bet vismaz divreiz ilgāku laiku. Kad izņem no krāsniņas vai kaltējamās kastes, atdzesē, sagriež 3–4 cm platās strēmelēs un sarullē. Pēc sagriešanas var nenoņemt cepamo papīru un rullēt ar to, tad glabājot nesalips kopā.

Aromātisks un gards našķis. Tumšā, vēsā vietā hermētiskā traukā to var glabāt līdz pavasarim. Šādus gardus rullīšus var pagatavot arī no gatavām un aromātiskām upenēm un brūklenēm.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.