Foto-Aija Geida

Zemeņu čūskiņa 0

Biskvītam (6 gabaliņiem): 250 g kviešu miltu, 2 ēdamkarotes cukura, 115 g sviesta, 4 tējkarotes cepamā pulvera, ¼ tējkarotes sāls, 150 g piena.

Reklāma
Reklāma

Pildījumam un dekorēšanai:

• 1 kg zemeņu,

• 4 ēdamkarotes pūdercukura,

• 240 ml saldā krējuma.

Kā gatavot?

Mājas
10 ēdieni, kurus nekad nedrīkst dot kaķiem — jūs būsiet pārsteigti
Atrasts ceturtā Pabrades poligonā pazudušā kareivja ķermenis: viņš neatradās purvā 80
Tiklīdz karš Ukrainā beigsies, Putins varētu ātri pārvietot karaspēku uz Baltijas valstu robežām – vācu izlūkdienests
Lasīt citas ziņas

Miltiem pievieno sāli, cukuru un cepamo pulveri, ieberž sviestu. Pievieno pienu un izmīca. Mīklu sadala sešās daļās un pagatavo garas desiņas. Tās saliek uz pannas un izveido līkumus, izlokot kā čūskas. Cep +180 grādos aptuveni 12 – 14 minūtes. Saldo krējumu saputo ar pūdercukuru, zemenes sagriež plānās šķēlītēs. Kad mīklas čūskas izcepušās, tās atdzesē un gareniski pārgriež. Pilda ar zemenēm un putukrējumu, tad dekorē ar zemenēm biezā kārtā un vēl putukrējuma rozītēm. Var pārkaisīt ar šokolādes skaidiņām vai riekstiem. Bērniem dikti patīk ēst ko neparastu – šis ir viegli pagatavojams un sātīgs kārums!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.