Foto-Aija Geida

Zemeņu čūskiņa 0

Biskvītam (6 gabaliņiem): 250 g kviešu miltu, 2 ēdamkarotes cukura, 115 g sviesta, 4 tējkarotes cepamā pulvera, ¼ tējkarotes sāls, 150 g piena.

Reklāma
Reklāma

Pildījumam un dekorēšanai:

• 1 kg zemeņu,

• 4 ēdamkarotes pūdercukura,

• 240 ml saldā krējuma.

Kā gatavot?

Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Miltiem pievieno sāli, cukuru un cepamo pulveri, ieberž sviestu. Pievieno pienu un izmīca. Mīklu sadala sešās daļās un pagatavo garas desiņas. Tās saliek uz pannas un izveido līkumus, izlokot kā čūskas. Cep +180 grādos aptuveni 12 – 14 minūtes. Saldo krējumu saputo ar pūdercukuru, zemenes sagriež plānās šķēlītēs. Kad mīklas čūskas izcepušās, tās atdzesē un gareniski pārgriež. Pilda ar zemenēm un putukrējumu, tad dekorē ar zemenēm biezā kārtā un vēl putukrējuma rozītēm. Var pārkaisīt ar šokolādes skaidiņām vai riekstiem. Bērniem dikti patīk ēst ko neparastu – šis ir viegli pagatavojams un sātīgs kārums!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.