Zemeņu muss 5
Trauciņā liek trīs ēdamkarotes auksta ūdens, kurš pirms tam uzvārīts. Pievieno želatīnu.
Nomazgā zemenes un samaļ blenderī. Pēc garšas pievieno cukuru.
Uzbriedušu želatīnu liek uz nelielas uguns un vāra, līdz tas izkūst (neļaut uzvārīties!). Nedaudz atdzesē un pievieno zemeņu biezenim, labi samaisa. Uzreiz atliek 4 ēdamkarotes biezeņa atsevišķā trauciņā.
Sakuļ saldo krējumu un pievieno pūdercukuru.
Tam pievieno divas karotītes zemeņu masas un uzmanīgi samaisa. Pēc tam pievieno pārējo biezeni un atkal rūpīgi samaisa.
Masu liek glāzītēs, katrā pa virsu uzmanīgi ieliek pa karotītei “tīrās” zemeņu masas. Ar garas karotes palīdzību uz virsmas “zīmē”.
Atstāj zemeņu musu pa nakti ledusskapī. Pirms pasniegšanas rotā ar piparmētru lapiņām.
Avots: vkusnyblog.ru