Foto-Aija Geida

Zemeņu maizītes. Ideālas ar karameļu vai šokolādes mērci 0

Sastāvdaļas mīklai
• 200 g kviešu miltu
• 50 ml kefīra
• 50 ml auksta ūdens
• 5 ēdamkarotes olīveļļas
• 3 ēdamkarotes sviesta
• Šķipsniņa sāls

Reklāma
Reklāma
Kārlis Streips: “Ārprāts. Vienkārši ārprāts. Citu vārdu es nespēju atrast”
Dzēriens, kas palīdz zaudēt svaru: populārs kļuvis ūdens ar čia sēklām. Vai tiešām atklāts brīnumlīdzeklis?
“Cilvēki Latvijā saņemot 1800 eiro uz rokas” – vīrietis cenšas noskaidrot, vai tiešām visi tik labi pelna
Lasīt citas ziņas

Pildījumam
• 500 g zemeņu
• 50 g cukura
• 70 g mandeļu miltu
• Ēdamkarote kartupeļu cietes

Pagatavošana.
Bļodā iesijā kviešu miltus, pieber sāli un samaisa. Pievieno smalkos gabaliņos sagrieztu sviestu un olīveļļu, ieberž taukvielas miltos. Kefīru sajauc ar aukstu ūdeni un pielej miltu maisījumam. Samīca mīklu un noliek uz pusstundu vēsumā. Mīklai jābūt vijīgai un mīkstai. Ja tā ir sausa (tas atkarīgs no miltu svaiguma), jāpielej nedaudz kefīra.

CITI ŠOBRĪD LASA

Citā traukā sajauc mandeļu miltus, cukuru un kartupeļu cieti. Zemenes sagriež gabaliņos. Mīklu izrullē, uzliek uz cepamā papīra un pārkaisa ar mandeļu miltu un cukura masu. Viducī ieliek zemeņu gabaliņus, mīklas malas paceļ uz augšu un tiem pieplacina. Apziež ar sakultu olu vai kefīru un cep iepriekš līdz +200 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni pusstundu, līdz malas ir zeltaini brūnas. Pirms pasniegšanas var uzliet karameļu vai šokolādes mērci.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.