Zemeņu laika kārums ar prjaņikiem. “LA” kolēģes receptīte 0
Džuljeta Leiterte, AS “Lauku Avīze” administratīvās daļas vadītāja: Gatavojot ēdienu, man vienmēr gribas izmēģināt kaut ko jaunu.
Reiz, pārlūkojot saldēdienu receptes, uzmanību pievērsu desertam, kura sastāvā bija prjaņiki (tie man ļoti garšo). Lai no šiem cepumiem taptu ātrā kūka, vēl vajag skābo krējumu, banānus, želatīnu, mazliet šokolādes un zemenes vai citas ogas pēc izvēles.
Skābajam krējumam pievieno izkausētu želatīnu, kārtīgi samaisa, tad pieliek sablendētus vai saspaidītus banānus.
Bļodu izklāj ar pārtikas plēvi un kārto šķēlītēs sagrieztus prjaņikus, katru šķēlīti pamērcējot skābā krējuma un banānu masā.
Liek kārtu kārtām, līdz trauks pilns. Kūku pārlej ar atlikušo skābā krējuma un banānu masu.
Tad ievieto ledusskapī, lai sastingst. Pirms pasniegšanas rotā ar zemenēm vai citām ogām.
Man mazliet pietrūka prjaņiku, tāpēc vietām ieliku piparkūkas. Vēlāk secināju, ka tas ir ieguvums, jo saldais kārtojums ieguva pikantāku noti.