Zemeņu kokteiļi gardās variācijās 0
Savu zemeņu normu jau lielākoties esam notiesājuši, bērni sūdzas, ka ogas palikušas skābas, var iedabūt vien ar putukrējumu vai pienu un cukuru. Labs variants ir zemeņu kokteiļi, tie neapnīk, jo iespējamas tik dažādas variācijas. Piedāvājam trīs atšķirīgus variantus – ar pienu, plombīra saldējumu un kokosriekstu pienu.
Ar kokosa pienu
• 400 ml kokosriekstu piena (1 bundžiņa)*,
• 300 g piena,
• 300 g svaigu zemeņu,
• 75 g brūnā cukura.
Visas sastāvdaļas rūpīgi sablendē. Kokosriekstu pienam ir atvēsinošas īpašības, šāds nedaudz atdzesēts kokteilis palīdz tikt galā ar lielo karstumu. Arī piparmētru lapiņām ir atvēsinošas īpašības: ja patīk to aromāts un garša, var blendēšanas laikā pievienot pāris lapiņu. Šis garšas ziņā ir visbagātākais, piesātinātākais kokteilis.
Ar saldējumu
• 300 g plombīra saldējuma,
• 200 g svaigu zemeņu,
• 500 g piena,
• 3 ēdamkarotes cukura,
• 100 g saldējuma rotāšanai.
Visas sastāvdaļas, izņemot zemenes, kas paredzētas rotāšanai, saliek blenderī un rūpīgi sakuļ. Labāk izvēlēties tādu plombīru, kura sastāvā nav daudz e-vielu (lielākoties citās valstīs ražotajiem to netrūkst!). Kokteili salej glazēs un pasniedz ar saldējuma bumbu un piparmētru lapiņām. Sanāk tik barojošs kokteilis, kas karstajās dienās var aizstāt launagu. Piena vietā var izmantot ananasu sulu, tā kokteilim piedod īpašu garšas akcentu.
Ar pienu
• 300 g svaigu zemeņu,
• 650 g piena,
• 4 ēdamkarotes citrona sulas,
• 4 ēdamkarotes medus,
• 1,5 ēdamkarotes vaniļas cukura.
Medu samaisa ar citrona sulu, līdz tas paliek šķidrs. Zemenes blenderī sakuļ ar pienu, pievieno vaniļas cukuru un medus – citrona masu. Vēlreiz rūpīgi sakuļ un pasniedz nedaudz atvēsinātu. Nav trekns un salds, labi noder, lai atveldzētos karstajās dienās.
* Receptēs minētais produkta daudzums atbilst viena litra zemeņu kokteiļa pagatavošanai, iznāk tieši četras porcijas.