Foto – Aija Geida

Zemeņu kārtojums ar karamelizētām drumstalām 0

Drumstalām katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu, pievieno cukuru un kviešu miltus. Izmaisa, liek karstumizturīgā veidnē un cep līdz +180 °C uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 25 minūtes, līdz drumstalas ir zeltaini brūnas. Atdzesē un ar rokām saberž mazos gabaliņos.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
VIDEO. “Spļāviens latviešu dvēselēs!” Cilvēkus pamatīgi satracina “Spēlmaņu nakts” priekšnesums
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
DHL lidmašīnas avārija Viļņā: traģisks negadījums vai Krievijas sabotāža? Publicēta pilotu un lidojuma kontrolieru saruna pirms traģēdijas… 152
Lasīt citas ziņas

Zemenes sagriež mazākos gabaliņos. Saldo krējumu kopā ar karamelizēto cukuru saputo stingrās putās. Lielā, platā traukā vairākās kārtās liek zemenes, drumstalas un putukrējumu. Patur ledusskapī vismaz četras stundas. Pasniedz deserta trauciņos, izrotājot ar svaigu zemeņu pusītēm. Var pagatavot vakarā un likt galdā no rīta. Garšo kā zemeņu un sviesta mīklas kūka.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.