Zemeņu biezpiena “olas” 0
Sastāvdaļas: 700 g biezpiena 1 ola 25 g sviesta 1/3 glāzes miltu zemenes 1 paciņa vaniļas cukura aptuveni 100 g kokosa pārsliņu un maltu riekstu rotāšanai cukurs pēc garšas škipsniņa sāls Nomazgā un nosusina zemenes. Atsevišķi samaisa olas, cukuru, biezpienu un miltus. Pēc tam pievieno sviestu un vēlreiz rūpīgi samaisa. No iegūtās masas veidos ovālas “olas”, katrai vidū liek zemeni. Ogu rūpīgi “ievīsta”. Biezpiena” olas” pa vienai liek verdošā ūdenī. Tiklīdz tās “uzpeld”, ar putukaroti izņem, ļauj ūdenim notecēt. Apviļā riekstos un kokospārslās.
Pasniedz ar zemenēm un krējumu, putukrējumu, iebiezienāto pienu vai pūdercukuru. Zemeņu vietā var izmantot arī ķiršus, aprikozes u.c. augļus vai ogas.
Recepte no dikulya67.ru