Foto – Evija Puķe-Jansone

Zemeņu – apelsīna zupa ar saldējumu 1

Pastāv uzskats, ka ogu sezonas laikā jāapēd vismaz četri līdz septiņi kilogrami zemeņu, jo tās satur daudz C vitamīna, fosforu, dzelzi, kā arī antioksidantu, kas aizsargā no vēža. Lai vasarā pēc iespējas vairāk varētu apēst šīs ogas, visai ģimenei gatavoju zemeņu zupu, kas parasti tik labi garšo, ka uz brīdi pat apklust sarunas un dažu minūšu laikā trauki ir kā izlaizīti.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimuši ģēniji: šīm zodiaka zīmēm ir augstākais IQ 4
TV24
Ieskicēta krievu karavīra – “briesmīgā pretekļa” – seja: “Tāds nogalina atbildīgi, tā ir slima biomasa!”
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu 99
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas kilograms zemeņu, apelsīns, banāns, dažas ēdamkarotes cukura, piparmētru lapiņas, plombīra saldējums.

Pagatavošana.

Zemenes nomazgā, notīra no lapiņām un izlasa bojātās ogas. Pēc tam ieber dziļā traukā, pievieno gabalos sagrieztu banānu, svaigi spiestu apelsīna sulu un visu kārtīgi samaļ blenderī. Cukuru pievieno pēc garšas. Pārkaisa ar piparmētru lapiņām un pasniedz galdā ar saldējumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.