Foto – Shutterstock.com

Galvenais nav kalorijas vai vitamīni, bet dzīvības spēks
 2

Ājurvēda iesaka izvairīties no tamasiskiem produktiem – tādiem, kas nesatur prānu. Tiem tiek pieskaitīti arī ķīmiski apstrādāti, saldēti, konservēti un ievārījumos pārvērsti augļi. Šajā grupā par mazliet radžiskākām (veselīgas nav, bet organisma fizioloģiskās funkcijas nodrošina) tiek uzskatītas tikai vārītās zaptes.

Reklāma
Reklāma
7 iemesli, kāpēc jūs nespējat zaudēt svaru pat, ja pārtiekat tikai no vienas salāta lapas
RAKSTA REDAKTORS
“Ārsts atnāk ar kafiju, bez steigas…” Paciente dusmīga, kāpēc “Veselības centrs 4” atļaujas necienīt cilvēku laiku
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
Lasīt citas ziņas

Ir divi galvenie augļu lietošanas veidi, ko ājurvēda uzskata par veselībai draudzīgiem arī ziemā.

1. Dažādu gardumu gatavošana no žāvētiem augļiem, jo šāda apstrāde ļauj uztvert un saglabāt produktā ielikto saules enerģiju. Ja laba gremošana, tos var ēst tāpat (paaugstinātai vātai noteikti labāk vispirms izmērcēt), iestrādāt našķos, veidojot bumbiņas ar medu un riekstiem, savārīt kompotos. Jārēķinās, ka koncentrētais saldums tomēr palielina kaphu.

CITI ŠOBRĪD LASA
2. Svaigo, arī lielveikalā iegādāto, augļu uzlabošana, tos pirms lietošanas termiski apstrādājot, piemēram, tvaicējot un pēc tam uz pannas apcepot gī sviestā, tad pievienojot garšvielas – kardamonu, ingveru, muskatriekstu, kanēli, krustnagliņas. Tas augļu auksto un ēterisko dabu dara nedaudz piezemētāku.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.