Foto no gastronom.ru

Zemenes marcipānā. Burvīgs našķis! 0

Kastrolī uzsilda lielu daudzumu ūdens, ieliek tajā mandeles un vāra divas minūtes. Tad mandeles liek caurdurī, nedaudz atdzesē un noņem miziņas. Nomazgā ar siltu ūdeni. Liek sausā pannā. Mandeles apcep, nepārtraukti maisot, aptuveni desmit minūtes. Tad liek blenderī un sasmalcina līdz miltu konsistencei.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

0,25 glāzē ūdens izkausē pūdercukuru. Uzvāra, visu laiku maisot.

Pagatavo marcipānu. Nenoņemot no uguns, pievieno sīrupam mandeles. Vāra uz vidējas uguns, visu laiko maisot, aptuveni piecas minūtes, līdz masa kļūst vienmērīga. Noņem no uguns, atdzesē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Nomazgā zemenes, nosusina, noņem lapiņas. Nelielas ogas sagriež uz pusēm, lielākas – četrās daļās.

No izveidotās marcipāna masas veļ bumbiņas aptuveni 3-3,5 centimetru diametrā. Katrā bumbiņā taisa dobi, kur liek zemenes gabaliņu un malas aiztaisa ciet. Liek ledusskapī uz 1,5 stundu. Atlikušos riekstus sasmalcina ar nazi drupatās. Apviļā tajā marcipāna bumbas un atkal leik ledusskapī.

Avots: gastronom.ru

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.